10 sugestii pe care să le bifezi pentru un CV reușit în 2017

CVAtunci când te pregătești să pornești în căutarea primului tău job sau când vrei să-ți schimbi locul de muncă, știi că primul lucru la care trebuie să te gândești este CV-ul. Cu siguranță, știi să scrii un CV și știi ce informații trebuie să conțină această prezentare a ta.

Însă lumea este într-o schimbare rapidă, astfel încât și nevoile angajatorilor, dar și stilul de a citi CV-urile este în schimbare. În acest articol, reprezentanții Departamentului de Resurse Umane de la Webhelp România îți vin în ajutor cu câteva sugestii importante de care să ții cont atunci când îți redactezi CV-ul, dacă vrei ca acesta să-ți aducă interviul dorit cu angajatorii în 2017.

Zece sfaturi pentru un CV reușit:

1. Citește cu atenție anunțurile de angajare, pentru a te asigura că ești persoana potrivită pentru posturile scoase la concurs. Mai mult decât atât, dacă observi că îndeplinești cerințele companiei, redactează pentru aplicația respectivă un CV în care să folosești cuvintele și expresiile cuprinse în anunțul de angajare. În acest fel, te vei situa din start mai aproape de viziunea companiei și șansele tale de a fi chemat la interviu vor crește.

2. Formatează textul. În ultimii ani, din cauza unei cantități foarte mari de informație pe care trebuie să o prelucreze zilnic, oamenii și-au schimbat modul în care citesc texte scrise. Știind acest lucru, evită paragrafele lungi, formate din mai multe fraze. În schimb, sparge textul în mai multe paragrafe, cu intertitluri, cu secțiuni ușor de văzut și de urmărit. Astfel, vei câștiga o bilă albă datorită ușurinței cu care este citit CV-ul tău.

3. Introdu o secțiune cu abilitățile tale de bază. Acestea vor fi enumerate pe puncte și poți include aici orice, de la experienta ta într-o anumită industrie și calificările pe care le deții și până la alte abilități și cunoștințe IT.

4. Vorbește despre impactul acțiunilor tale. Atunci când te referi la responsabilitățile tale, este de preferat să faci referire la impactul acțiunilor tale asupra angajatorului. De exemplu, în loc de „Discuții pentru rezolvarea problemelor clienților“, sună mult mai bine dacă te exprimi în felul următor: „Discuții pentru rezolvarea problemelor clienților pentru a contribui la o imagine bună a companiei și la creșterea vânzărilor”.

5. Folosește un font simplu. Multe persoane încearcă să se deosebească din mulțime utilizând caractere speciale. Acest lucru, însă, pare ca CV-ul lor să pară neprofesionist. Cel mai potrivit este să te limitezi la folosirea unui font utilizat frecvent, cu care ne-am obișnuit cu toții.

6. Nu adăuga fotografia ta la CV, cu excepția cazurilor în care aplici pentru un rol într-un spectacol sau la o agenție de fotomodele. Fotografia nu este necesară, având în vedere că angajatorul este interesat să afle care sunt cunoștințele și abilitățile tale, mai puțin felul în care arăți.

7. Alocă mai mult spațiu pentru a descrie cele mai recente funcții pe care le-ai ocupat, deoarece acestea vor prezenta cel mai mare interes pentru potențialii angajator. În schimb, redu descrierea activităților tale la locurile de muncă mai vechi.

8. CV-ul tău nu trebuie să depășească două pagini, dacă vrei să fie citit și luat în considerare. Nimeni nu are timp acum să studieze multe pagini de CV. Și este rolul tău să extragi cele mai importante lucruri din experiența profesională de până acum, pentru a le oferi un rezumat concludent potențialilor angajatori.

9. Trimite CV-ul tău în format Word. MS Word este cel mai utilizat program pentru redactarea și citirea documentelor. Atunci când îți trimiți CV-ul în acest format, te asiguri că acesta va fi deschis și citit. Ia în considerare și faptul că, în anumite situații, managerii de recrutare ar putea avea nevoie să facă mici modificări la CV-ul tău înainte de a-l trimite la manageri pentru a te angaja. Nu le îngreuna munca trimițând CV-ul în format .pdf, de exemplu.

10. Citește CV-ul de trei ori înainte să-l trimiți. Este un sfat vechi, însă mai actual ca oricând. Din grabă, multe persoane nu mai alocă timp ca să-și recitească CV-ul și apoi nu-și pot explica de ce nu au fost sunate și chemate la interviu. Durează câteva minute să recitești ce ai scris și să corectezi micile scăpări de literă sau repetițiile apărute după ce ai reformulat anumite lucruri.

Respectând aceste reguli de bun simț, îți vei asigura o intrare bună pe agenda potențialilor angajatori pe parcursul acestui an. Știi că rolul CV-ului este să „vândă” interviul de angajare. Așa că, fă tot ce depinde de tine ca să faci această vânzare cât mai reușită pentru tine.

Sursa foto: www.pixabay.com