3 tehnici puternice care îți cresc încrederea în tine la interviul de angajare

Este binecunoscut faptul că prima impresie este și cea mai puternică. De aceea, știi deja cât de important este să pășești cu încredere în biroul unde va avea loc interviul, să-ți privești interlocutorul în ochi și să-i răspunzi la întrebări pe un ton ferm și sigur.

Ușor de zis, dar greu de făcut, vei spune. Vestea bună este că, după ce vei citi acest articol, vei avea trei instrumente pe care le vei aplica ori de câte ori vei avea nevoie să ai încredere în tine. Sunt tehnici puternice care, dacă te concentrezi și le îndeplinești întocmai, este imposibil să nu te ajute, umplându-te de încredere în tine.

Iată, astfel, cele mai bune recomandări din partea echipei de recrutare de la Webhelp România!

1. Programează-ți succesul. Atunci când te focusezi pe imagini pozitive, organismul tău secretă hormonul endorfină și te simți bine

În schimb, dacă te concentrezi pe lucrurile care ar putea să meargă prost la interviu, te vei simți rău. Altfel spus, imaginile care ne rulează în minte sunt responsabile de felul în care ne simțim. Ce poți face ca să-ți crești încrederea în tine? Înainte de interviu, ia-ți un moment de liniște și imaginează-ți cum va decurge întâlnirea cu angajatorul, treci prin această întâlnire înainte de a o începe, ca și cum ai vedea un film. Te vezi având succes și ai grijă să înlocuiești rapid imaginile negative care pot apărea cu unele pozitive. La finalul filmului, imaginează-te primind jobul dorit.

2. Ancorarea are loc atunci când anumite stări emoționale sunt legate și declanșate de lucruri sau situații concrete

Pentru a-ți ancora o stare de încredere în tine, amintește-ți un moment din trecut în care te-ai simțit plin de încredere. Adu-l pe ecranul tău mental cu toate imaginile, sunetele, stările și sentimentele aferente. Pe măsură ce recreezi în mintea ta această situație, vei simți încrederea în tine din ce în ce mai puternică. Pentru a fixa starea, alege un gest simplu, cum ar fi să unești degetul arătător cu degetul mare de la o mână în momentul în care simți încrederea foarte puternică. Repetă acest proces de câteva ori. Apoi, chiar înainte de începerea interviului, fă gestul ales de tine și starea de încredere îți va reveni.

3. Acționează ca și cum ai avea deja încredere în tine, chiar dacă nu ai putea spune neapărat că o simți în acel moment

Pregătește-te din timp: studiază-te în oglindă cum arăți atunci când ai încredere în tine? Care este expresia feței? Cum respiri? Cum vorbești (tonul, viteza)? Cum îți ții mâinile și picioarele? Apoi, în ziua interviului, în timp ce intri în birou, amintește-ți această stare și te vei simți din nou plin de încredere.

Dacă ai întrebări, nu ezita să ne scrii pe online@ro.webhelp.com