4 metode amuzante ca să-ți perfecționezi franceza

paris, sursa foto pixabay.comWebhelp este primul angajator din România în rândul francofonilor. Pentru că cei peste 2.000 de angajați ai noștri vorbesc cel puțin o limbă străină, inevitabil, primim și întrebări despre ce nivel minim de limbă franceză este necesar pentru a intra în echipa Webhelp. Despre acest subiect am scris AICI. De asemenea, oferim cursuri gratuite de limba franceză tuturor candidaților ce vin la interviu, dar nu reușesc să ia o notă de trecere la examenul de franceză, pe care îl dau toți cei care vor să se angajeze la Webhelp.

Astăzi, însă, ne-am gândit să vă oferim câteva sfaturi care să va ajute să vă perfecționați limba franceză sau orice altă limbă străină.

Cunoștințele din școală, din liceu și nici măcar cele din facultate, dacă ai avut cursuri de limbă franceză, nu îți sunt suficiente pentru a lucra într-un domeniu sau la o companie care presupune comunicarea cu persoane din alte țări care vorbesc alte limbi.

Totuși, faptul că nu dispui momentan de certificări internaționale sau de diplome care se obțin după mai multe etape de examinare nu trebuie să te împiedice să tinzi către o carieră multinațională, care să-ți permită să comunici la fel de ușor cu persoane care vorbesc o limbă străină ca și cu colegii tăi vorbitori ai limbii române.

Și, pentru ca lucrurile să fie cât se poate de simple, specialiștii departamentului de recrutare de la Webhelp România ți-au pregătit astăzi câteva metode amuzante cu ajutorul cărora vei învăța mai bine o limbă strănă și vei exersa mai cu spor.

1. În primul rând, caută în librării și pe internet cărți pentru copii scrise în limba străină pe care dorești să o perfecționezi. Cărțile pentru copii folosesc un limbaj mai simplu și sunt foarte ușor de înțeles chiar dacă nu ești la nivelul avansat.

2. Citește presa în limba străină. Alege-ți câteva site-uri generaliste și citește știrile, chiar și cele de scandal. Subiectele senzaționale te vor stimula să vrei să afli mai multe informații și nici nu vei observa cum ai și terminat articolul!

3. Fă-ți prieteni din țara respectivă. Internetul îți oferă nenumărate posibilități de a comunica inclusiv cu persoane aflate de partea cealaltă a globului. Poți folosi rețelele de socializare, site-urile tematice și grupurile de discuții pentru a-ți face prieteni vorbitori de limbi străine. Pentru a putea ține pasul cu ei, vei dori să vorbești cât mai bine acea limbă.

4. Caută să te apropii cât mai mult de cultura locală. Dacă în țara noastră există o ambasada a țării limba căreia dorești să o perfecționezi, fii mereu la curent cu acțiunile pe care le organizează. Poate fi vorba despre expoziții, lansări de carte, filme sau spectacole, – evenimente care te pot ajuta să capeți o deschidere mai mare pentru cultura acelei țări, fiind, în același timp, și o modalitate plăcută de a petrece timpul liber.

5. Găsește un prieten interesat și el să-și perfecționeze aceeași limbă străină și organizați jocuri amuzante care să vă ajute. De exemplu, puteți face un concurs de citit și tradus articole sau puteți face diverse jocuri de citit și povestit contra-cronometru.

Toate acestea te vor ajuta să-ți dezvolți abilitățile legate de limba străină într-un mod plăcut, fără presiune și fără stres.


Webhelp a lansat anul acesta cel de-al 6-lea sediu in România, la Iași. Astfel, echipa a ajuns la peste 2.000 de angajați și va continua să crească până la finalul anului cu cel puțin 600 de noi vorbitori de limba franceză și nu numai. AFLĂ mai multe despre job-urile la Webhelp România de pe site-ul nostru de recrutare, job.webhelp.ro