9 moduri în care gândirea pozitivă te ajută în carieră

Gandire pozitiva la serviciuOamenii sunt diferiți. Și cu toții îi cunoaștem pe acei colegi care sunt mereu nemulțumiți, în mod special de ceilalți, care aruncă remarci acide sau câte o bârfă și în prezența cărora nu te simți foarte confortabil. De asemenea, cunoști și colegi deschiși, empatici și care te ajută oricând cu o vorbă bună sau cu o sugestie.

Fiecare poate decide ce atitudine să aibă în viață, însă la locul de muncă acest lucru este cu atât mai important cu cât atmosfera generală de la job reprezintă contribuția individuală a fiecărei persoane în parte. Altfel spus, tu poți decide dacă aduci în „coșul emoțional” comun de la birou gânduri și emoții negative sau pozitive.

Dacă încă nu ești pe deplin convins de efectele fascinante ale gândirii pozitive, iată câteva beneficii ale gândirii pozitive la locul de muncă, observate în cadrul studiilor:

1.Gândirea pozitivă îi ajută pe angajați să depășească mai ușor stările de anxietate și depresia.
2. Atunci când încetează să bârfească și să vorbească despre lucruri negative, angajații devin mai productivi și se reduce tensiunea dintre colegii de muncă.
3. Gândirea pozitivă duce la eliminarea gândurilor negative.
4. O persoană pozitivă are o mai mare încredere în sine și în abilitățile sale.
5. Persoanele care au o atitudine pozitivă față de situațiile de la job sunt considerate colegi buni și angajați buni.
6. Oamenii pozitivi fac mai puține greșeli decât cei care au multe gânduri negative.
7. De asemenea, persoanele care gândesc pozitiv sunt mai sănătoase, au o imunitate mai puternică și răcesc mai rar.
8. O persoană pozitivă ia decizii mai ușor și este mereu dispusă să-și asume noi provocări.
9. În plus, ea va depăși mai ușor eșecurile, atunci când acestea se întâmplă

Dacă până acum obișnuiai să vezi partea goală a paharului, poți decide ca, începând de acum, să te concentrezi pe cea plină și să aduci cât mai multe gânduri în viața ta. Poate că îți dorești să faci acest lucru, dar nu știi exact cum.

Primul pas este să-ți dorești foarte mult. Din momentul în care iei decizia să-ți schimbi viața cu ajutorul gândirii pozitive, totul va fi mai simplu.

Nu lupta împotriva gândurilor negative, doar propune-ți să le observi când apar și să le lași  să treacă. De fiecare dată când apare un gând negativ, observă-l și gândește-te cum ar gândi o persoană pozitivă în acea situație. Și înlocuiește vechiul gând, negativ, cu cel nou, pozitiv. Dupa câteva zile de „antrenament“, vei observa că îți este din ce în ce mai simplu să ai gânduri bune care te ajută să evoluezi.