Ce vrea să afle angajatorul atunci când te întreabă despre hobby-urile tale

Hobby-uriDacă ai fost la mai multe interviuri de angajare, cu siguranță că ai auzit întrebarea „Care sunt hobby-urile tale?” Cel mai probabil, te-ai gândit că reprezentantul companiei încearcă să afle care sunt interesele și pasiunile tale, nu-i așa? De fapt, nu e în totalitate așa… Acum, ai ocazia să afli din interior ce urmăresc reprezentanții companiilor atunci când le cer candidaților detalii despre hobby-urile lor. Reprezentanții departamentului de Resurse Umane de la Webhelp România îți spun mai multe detalii, în acest articol.

1. Preferi să lucrezi singur sau în echipă?
Modul în care o persoană alege să-și petreacă timpul liber vorbește mult despre felul său de a fi. Așadar, dacă hobby-urile tale presupun sporturi de echipă, activități desfășurate împreună cu alți oameni sau voluntariat, vei fi privit ca o persoană care se integrează ușor în echipă și vei câștiga o bilă albă din partea potențialului angajator.

2. Poți fi un lider de echipă?
Dacă, în activitățile din timpul liber, faci muncă de coordonare, indiferent în ce domeniu, înseamnă că ai abilități de leadership. Acestea vor fi apreciate dacă jobul pentru care ai aplicat presupune talentul de a coordona echipe de oameni.

3. Îți dezvolți abilitățile?
Atunci când, cu ajutorul hobby-urilor tale, indiferent care sunt acestea, îți dorești să devii o variantă mai bună a ta, acest lucru se va observa din evoluția pe care o ai. Vei fi văzut atunci drept o persoană perseverentă, o calitate foarte apreciată la orice loc de muncă.

4. Ești o persoană echilibrată?
Faptul că ai interese și în alte domenii în afară de job înseamnă că ești o persoană echilibrată, capabilă să gestioneze diferite experiențe și situații. Înseamnă că sunt și alte lucruri care te împlinesc și te relaxează și nu îți cauți satisfacțiile doar în viața profesională. Atenție, însă, dacă ai prea multe hobby-uri, s-ar putea să pari o persoană indecisă!

5. Câtă pasiune pui în ceea ce faci?
Atunci când vorbești cu pasiune despre ceea ce faci, persoana din fața ta va deduce că știi să te bucuri de realizările tale și că acestea sunt importante pentru tine. Pe de altă parte, însă, atunci când hobby-ul tău este principala ta preocupare, adică atunci când pasiunea pentru el depășește orice altceva din viața ta, atunci angajatorul s-ar putea să creadă că urmărești să-ți transformi, la un moment dat, hobby-ul în activitate de bază, motiv pentru care să prefere o persoană pe care s-ar putea baza pe termen lung.

6. În ce măsură există riscul să fii distras de la muncă?
Sunt două aspecte pe care trebuie să le ai în vedere în acest caz. În primul rând, dacă îți dorești să lucrezi doar pentru a aduna experiență și informații care să te ajute să-ți deschizi propria ta afacere în acel domeniu, este clar că niciun angajator nu s-ar bucura să pregătească un concurent pe piață. În al doilea rând, atunci când interesele tale sunt foarte diferite de ceea ce faci la birou si le dedici tot timpul tău liber, s-ar putea ca acestea să îți afecteze puterea de muncă și capacitatea de concentrare.

Luând în considerare toate posibilitățile enumerate mai sus, data viitoare când te prezinți în fața unui potențial angajator la un interviu și acesta îți adresează întrebarea despre hobby-urile tale, formulează un răspuns echilibrat. Din ceea ce spui trebuie să rezulte că ești o persoană dedicată, dornică să lucreze în echipă, care se poate concentra suficient de bine pe ceea ce face astfel încât să-și ducă sarcinile la bun sfârșit în termenul alocat. Și că poate face toate aceste lucruri cu pasiune. În acest fel, cresc șansele de a fi persoana potrivită pentru jobul dorit.

Sursa foto: www.unsplash.com