Cei 3 pași care te vor ajuta să-ți atingi orice obiectiv

interviu de angajareCu toții ne dorim diverse lucruri, avem anumite planuri de viitor, vrem să vedem anumite realizări în carieră, în viața personală etc. Însă, atunci când vine vorba de realizarea obiectivelor, în cazul multor persoane, fie durează prea mult, fie necesită mult mai mult efort, fie nu se realizează niciodată.

La drept vorbind, foarte multe persoane nu și-au alocat niciodată timp pentru a-și defini obiectivele, astfel încât majoritatea dorințelor sunt vagi și neclare. Totuși, dacă te numeri printre persoanele care își doresc să-și atingă obiectivele, ar trebui să-ți faci puțin timp pentru a urma trei pași care te vor duce acolo unde îți dorești, indiferent de obiectiv. Desigur, în timp, poți constata că obiectivul tău se schimbă, sau chiar că îți dorești să o iei într-o altă direcție – este foarte bine, deoarece nu ai fi ajuns la aceste concluzii constructive pentru tine dacă nu ai fi mers pe acest drum!

Iată, așadar, cei trei pași care, spun specialiștii în Resurse Umane de la Webhelp România, te vor ajuta să-ți atingi obiectivele pe care ți le propui.

Pasul nr. 1 este pe cât de simplu, pe atât de esențial: definește-ți obiectivul. Răspunde-ți la întrebarea: Ce anume îți dorești? Dă un răspuns cât mai concret. Obiectivul trebuie să fie concret, măsurabil, asumat pentru o anumită durată de timp. Diferența dintre un obiectiv vag și unul concret este cea dintre „Îmi doresc un job mai bun” și „Vreau să lucrez într-o multinațională și să am un salariu de X lei pe lună până la începutul lunii iunie 2016″.

Pasul nr. 2: „Sparge” obiectivul în pași mai mici care să te ajute să ajungi la obiectivul final. Întreabă-te: Care sunt etapele care mă vor duce către realizarea obiectivului? Rămânând la exemplul cu găsirea unui loc de muncă mai bun, ne putem gândi la etape precum urmarea unui curs sau certificarea într-o limbă străină, prospectarea pieței muncii pentru găsirea companiilor unde îți dorești să lucrezi, depunerea CV-urilor la acele companii, interviurile de angajare și, în final, angajarea la jobul dorit!

Pasul nr. 3 este, de departe, cel mai important. După ce ai făcut primii doi pași, ai acum un obiectiv concret, formulat corect, precum și o strategie cu etapele prin care trebuie să treci pentru a ajunge la îndeplinirea dorinței tale. Arată bine, desigur, însă, în acest punct, sunt doar strategii, vorbe și imaginație. Punerea lor în practică începe cu primul pas în fapt. Astfel, răspunde-ți la întrebarea: Care este primul și cel mai mic pas pe care îl pot face ASTĂZI pentru a mă apropia de obiectivul meu?

Cunoștințele, informațiile, strategiile și planurile ne ajută doar până în punctul în care trebuie să începem să le punem în practică. Și cine își setează obiective, le „sparge” în pași mai mici și apoi începe, pas cu pas, sa pună acești pași în practică, nu are cum să nu ajungă la realizarea dorinței sale cu mult mai repede decât alte persoane care nu urmează acești pași.


Furculision resize