Cele două mituri care te împiedică să vorbești fluent o limbă străină

2 mituri despre limbi straineAtunci când vorbim despre învățarea unei limbi străine, nu există o regulă clară privind durata procesului și gradul de dificultate. De altfel, cât durează să înveți o limbă străină până ajungi s-o vorbești cursiv și cât de greu simți că îți este ține foarte mult de fiecare persoană în parte. 
Practic, la bază stă în primul rând motivația. Iată cum funcționează motivația: dacă, de exemplu, știi că vei avea un job bun dacă vei vorbi fluent limba franceză, vei dedica timp și energie pentru perfecționarea cunoștințelor, astfel încât să te prezinți bine la concurs.
Totuși, putem observa că motivația nu este singurul factor care influențează cât de repede și cât de bine reușim să învățăm o limbă străină. De multe ori, suntem influențați de anumite idei preconcepute care ne împiedică realmente procesul de învățare.

Îți prezentăm în acest articol două mituri larg răspândite care te împiedică să înveți și să vorbești bine o limbă străină.

 Mitul nr. 1: Este greu să înveți o limbă străină.
Adevăr: Unul dintre motivele pentru care destul de multe persoane decid să abandoneze învățarea unei limbi străine este faptul că nu văd progrese într-un timp relativ scurt. Și atunci, trag concluzia că învățarea unei limbi străine este un proces prea dificil.
Realitatea este că așteptarea de a vorbi cursiv dupa câteva săptămâni de învățare este una nerealistă. Dacă ai așteptări realiste, vei observa că învățarea unei limbi străine nu este grea, ci doar un proces de durată. Ceea ce nu se spune este că ai nevoie de peste 600 de ore de studiu pentru a vorbi fluent în limba franceză.
Așa că, dacă vrei să înveți bine și să vorbești bine o limbă străină, trebuie să îți asumi din start că îi vei dedica regulat timp și vei persevera zi de zi.
Mitul nr. 2: Anumite persoane au talent la limbile străine.
Adevăr: Atunci când începi studierea unei limbi străine și auzi cum vorbesc profesorii sau alte persoane, poți simți că te afli departe de respectivul nivel de pronunție și vocabular. Dar asta nu înseamnă că nu poți ajunge și tu acolo, prin muncă și exercițiu. Și limba română are sunete dificil de pronunțat pentru necunoscători, însă tu le spui corect. Deci, elimină ideea conform căreia anumite persoane au talent la limbi străine, iar tu nu. Asta pare mai degrabă o scuză pentru persoanele care nu vor să învețe.
În acest context, atitudinea care te va ajuta să înveți bine și rapid o limbă străină este cea în care crezi exact contrariul acestor mituri, și anume, că poți învăța ușor o limbă străină într-o perioadă mai lungă de timp și că poți ajunge să vorbești la fel de bine acea limbă străină ca un nativ dacă exersezi suficient.
Și încă un lucru important! Webhelp România oferă cursuri gratuite de limba franceză, nivel intensiv, tuturor candidaților care vin la interviu, dar nu reușesc să ia nota de trecere la testul de franceză. Astfel, după aceste cursuri gratuite, șansele de angajare cresc cu 95%. Poți aplica cu încredere la job-urile Webhelp pentru sediile noastre din București, Ploiești, Galați și Iași pe care le poți găsi AICI. Suntem alături de tine și de susținem încă din momentul în care ne calci pragul.
impreuna construim cariere