Cinci cărți pe care să le citești pentru a-ți asigura succesul în carieră

Se spune că persoanele inteligente învață din greșelile altora. Te-ai întrebat vreodată cum ar fi dacă ai avea acces la experiența si modul de gândire al unor persoane de succes care au devenit modele pentru sute de mii de oameni?

Vestea bună este că experiența și gândurile acestor oameni chiar îți sunt accesibile prin intermediul informațiilor pe care le-au publicat, fie că este vorba despre cărți, articole din ziare, articole scrise pe blog sau video-uri.Îți prezentăm o listă de cinci cărți scrise de specialiști în domeniile lor de activitate, care te vor ajuta să atingi succesul pe care ți-l dorești.

1. „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace”, de Stephen R. Covey, a fost desemnată de revista „Chief Executive“ drept cea mai influentă carte a secolului al XX-lea în domeniul afacerilor. Aceasta carte prezintă o abordare globală, principială și unificată a problemelor pe care le întâlnesc oamenii în drumul lor către succesul personal și profesional. Citind această lucrare, vei ști cum să fii proactiv, cum să-ți stabilești corect prioritățile, cum să gândești în termeni de câștig-câștig și multe alte sfaturi utile.

2. „Alchimistul” de Paulo Coelho, prezintă drumul unui tânăr aflat în căutarea Legendei sale Personale. Poate fi orice drum, orice obiectiv pentru atingerea căruia trebuie să ajungi să fii pregătit după ce parcurgi o serie de încercări. Acest bestseller, care arată cum o călătorie de descoperire a unor bogății materiale se transformă în descoperirea comorilor din suflet, a inspirat deja milioane de cititori din întreaga lume. Și, dacă încă nu ai citit această carte, este momentul să te inspire și pe tine.

3. „Secretele succesului. Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent, de Dale Carnegie, pune pe tapet numeroase adevăruri fundamentale, valabile în orice perioadă a istoriei. Vei învăța ce trebuie să faci ca să-ți atingi scopurile, cum să comunici cu oamenii și cum să negociezi astfel încât să obții cât mai mult posibil. În mod cert, succesul nu este o consecință a norocului, spune autorul cărții.

4. „Regulile de aur ale lui Napoleon Hill”, de Napoleon Hill, este o culegere de sfaturi din partea primului mare autor de cărți motivaționale. Autorul i-a îndemnat mereu pe cei din jurul lui să devină cât mai buni. Această carte este o culegere de articole care îți oferă modalități testate și eficiente prin care orice om obișnuit poate ajunge să aibă succesul mult visat.

5. „Schimbând gândirea, îți schimbi viața, de Brian Tracy, prezintă un sistem simplu prin care poți avea și tu structura mentală care îți va asigura succesul pe orice plan al vieții. Brian Tracy se concentrează în mod special pe importanța fixării obiectivelor, pe disciplina gândirii și pe dorința de a reuși în ciuda obstacolelor care pot apărea. Principiile prezentate în carte te vor ajuta pe drumul împlinirii din viața personală și profesională.