Cum să devii avansat într-o limbă străină în 5 pași simpli

cursuri gratuite franceza 2Cunoașterea unei sau a mai multor limbi străine reprezintă un mare avantaj pentru orice persoană care își dorește să aibă un loc de muncă decent. Într-o societate în dezvoltare, cu servicii delocalizate, buna stăpânire a unei limbi străine îți poate deschide multe uși în carieră.

Desigur, pentru a putea vorbi curent într-o limbă străină, nu sunt suficiente orele din școala generală și din liceu. Acestea au asigurat o bază solidă pentru alte cunoștințe pe care trebuie să le dobândească fiecare.

Dacă dorești să-ți perfecționezi cunoștințele într-o limbă străină, poți alege să urmezi cursuri sau să studiezi individual.

În acest articol, echipa Webhelp România îți recomandă câțiva pași pe care îi poți urma pentru a avansa rapid în cunoașterea și utilizarea unei limbi străine.

1. Dedică timp învățării. În procesul de învățare a unei limbi străine, de departe cel mai important factor este timpul alocat. Este un detaliu care face o mare diferență pe termen mediu și lung. Imaginează-ți că, dacă aloci câte 30 de minute pe zi studiului, vei petrece învățând o limbă străină 3 ore și jumătate pe săptămână, 15 ore pe lună sau aproape opt zile încheiate pe an! În timpul dedicat învățării poți citi, poți asculta înregistrări în acea limbă, poți scrie, poți vorbi sau poți studia cuvinte și fraze. Alege metodele care ți se par cele mai eficiente și fă-ți procesul de învățare cât mai interesant pentru a-ți păstra interesul.

2. Citește și ascultă materiale în limba străină în fiecare zi. Ascultă melodii, apoi caută și citește textele melodiilor. Ascultă diferite materiale oricând ai timp. Citește texte despre lucrurile care te interesează și despre cele cu care ești familiarizat. În felul acesta, vei ajunge să simți limba. Specialiștii afirmă că o oră de ascultat sau de citit este cu mult mai eficientă decât multe ore petrecute la un curs de limbă străină.

3. Concentrează-te pe cuvinte și propoziții. Prioritatea ta este să-ți construiești un vocabular bogat. Observă cuvintele și modul în care acestea se combină în propoziții și fraze. Poți învăța cuvinte și propoziții în timp ce asculți înregistrări și citești texte sau cărți. În timp ce citești, folosește dicționarul, asigurându-te că înțelegi toate cuvintele. Atunci când vei acumula un bagaj bogat de cuvinte în vocabular, îți va fi cu mult mai ușor să vorbești în acea limbă străină.

4. Asumă-ți responsabilitatea pentru învățarea limbii străine. Până să ajungi să dedici timp pentru învățarea unei limbi, trebuie să-ți fi asumat decizia de a o învăța. Dacă nu îți dorești să o înveți, nici nu vei reuși. Poți alege să deții controlul și să-ți asumi întregul proces de învățare. Alege să asculți sau să citești despre lucruri care te interesează. Nu aștepta ca altcineva să te ajute și să te ghideze în învățarea acestei limbi străine. În schimb, o poți descoperi în mod individual. Niciun profesor nu te poate învăța să vorbești fluent o limbă străină. Acest lucru depinde doar de tine.

5. Fii relaxat și bucură-te de realizări. Desigur, vor fi și momente în care vei avea impresia că nu reușești să ții minte totul, că nu ai cea mai bună pronunție și că nu-ți vin toate cuvintele pentru a vorbi cursiv. Este un proces normal și, în timp, vei observa cum limba străină devine din ce în ce mai clară în mintea ta și nici nu vei observa cum vei vorbi din ce în ce mai bine. Când te vei surprinde într-un asemenea moment, ia o pauză și bucură-te de realizările tale!

La final, recomandarea noastră este să-ți dedici cât mai mult timp învățării și perfecționării unei limbi străine, pentru a putea vorbi cursiv în cel mai scurt timp.