Cum să scrii CV-ul perfect în 2016

cum-sa-faci-un-cvȘtii deja că CV-ul tău este responsabil de prima și cea mai importantă impresie pe care o faci asupra potențialului angajator. Înainte să ai ocazia să-l convingi față în față că ești cea mai potrivită persoană pentru jobul scos la concurs, CV-ul tău va trebui să îl convingă să te cheme la un interviu. Din acest motiv, CV-ul tău trebuie să fie de impact, din prima.

În timp ce te pregătești de căutarea unui job, poți să găsești foarte multe informații utile pe o multitudine de site-uri de pe internet. Totuși, poți obține aceste informații valoroase cu mult mai ușor. Specialiștii în Resurse Umane de la Webhelp România îți spun, pe scurt, bazându-se în primul rând pe experiență, care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când îți pregătești CV-ul astfel încât acesta să-ți asigure cele mai mari șanse de a fi chemat la interviu.

1. Rezumatul. Specialiștii recomandă ca fiecare CV să înceapă cu un rezumat puternic. Studiile arată că angajatorii petrec, în medie, cel mult 6 secunde citind un CV. Astfel, încearcă să captezi atenția angajatorului în nu mai mult de 20-30 de cuvinte. Rezumatul trebuie să fie scris special pentru jobul pentru care aplici și să se adreseze respectivului angajator.

2. Lungimea ideală a unui CV este de cel mult o pagină pentru fiecare 10 ani de activitate profesională, chiar dacă uneori pare imposibil. Ține minte: scopul CV-ului este să te aducă în fața angajatorului la un interviu. Dacă îți vei dori să detaliezi anumite aspecte, o vei putea face mai târziu, față în față.

3. CV-ul tău trebuie să fie ușor de citit de pe un dispozitiv mobil. Datorită dezvoltării tehlnologiei în ultimii ani, numeroși angajatori citesc CV-urile de pe telefonul mobil sau de pe tabletă. Evidențiază aspectele importante, pe care cititorul trebuie să le observe, și evită caracterele foarte mici. Scopul nu este să încapă cât mai mult text, ci să se citească rapid.

4. Formula secretă a unui CV de succes. Dacă îți vei formula mesajul în felul următor, nu vei da greș niciodată: „Am realizat X, raportat la Y, făcând Z”, unde X reprezintă numărul proiectelor, Y reprezintă media pieței, iar Z este ce anume ai făcut pentru a obține acele rezultate diferite.

5. Cele mai bune și cele mai proaste cuvinte pentru CV-ul tău. Poate că nu știi, dar foarte mulți oameni utilizează aceleași cuvinte în CV-uri, care au devenit extrem de plictisitoare pentru angajatori. Este vorba de cuvinte clișeu pe care trebuie să le elimini imediat din CV-ul de angajare. Iată câteva exemple: „lucrez bine în echipă”, „persoană creativă”, „persoană entuziastă și pasionată”, „sunt dedicat/ă”, „persoană motivată”, „atentă la detalii”, „referințele sunt disponibile la cerere”.

Așadar, un CV bun conține neapărat un rezumat, este cât mai scurt și concis și este redactat special pentru a fi ușor de citit de pe telefon. De asemenea, ai mare grijă cum îți formulezi mesajul și ce cuvinte folosești, pentru a nu părea banal. Urmând aceste cinci sfaturi, îți poți construi un CV care va intra în atenția angajatorilor în 2016.

Acum că ai aflat cum trebuie să arate un CV bun în 2016, vezi și oferta de job-uri la Webelp România. Dă click pe imaginea de mai jos și vezi oferta completă de job-uri la Webhelp pentru sediile din București, Iași, Ploiești și Galați.

 

 

 

impreuna construim cariere