Cum să-ți găsești ușor un job pe timp de vară

Vara a început, iar din sesiune nu mai este atat de mult. Chiar dacă simți o oarecare oboseală și ai nevoie de odihnă, probabil că te gândești deja că trebuie să-ți găsești de lucru pe timpul verii. Și, dacă e să te angajezi la un job unde să ai perspectiva de a continua să lucrezi și după sfârșitul verii, cu atât mai bine.

Specialiștii în recrutare de la Webhelp România te sfătuiesc să nu ai amâni nicio clipă începerea căutării unui job.

Chiar dacă ai nevoie de o perioadă de repaos, este puțin probabil să fii chemat la interviu chiar a doua zi după ce ți-ai depus CV-ul. Altfel spus, vei avea cel puțin câteva zile după examene pentru a-ți reface forțele undeva la munte sau la mare. Atenție, însă, cel puțin să fii atent atunci când primești apeluri pe telefon și să verifici mailul cel puțin o dată pe zi când ești plecat.

Vestea bună este că, pe timpul verii, ai șanse mari să-ți găsești jobul dorit. Înainte de a începe să-l cauți, însă, alocă-ți puțin timp pentru organizare. Întreabă-te ce anume vrei să obții: niște bani de buzunar, o anumită sumă de bani pentru o achiziție sau o excursie, distracție pe cinste sau un job pe termen lung? Tu ești persoana care trebuie să ia această decizie în funcție de nevoile tale actuale. După ce ai aflat exact ce vrei să faci, următorul pas este să-ți stabilești obiectivul de a-ți găsi un anumit job, într-un anumit domeniu, eventual la o anumită companie și pe un anumit salariu.

Persoanele care doresc să lucreze doar pe timpul verii pot alege un loc de muncă în domeniul serviciilor de alimentație sau într-un hotel care are nevoie de lucrători sezonieri.

Însă, îți poți găsi un job bun chiar și dacă vrei să te angajezi pe termen lung. Asta deoarece vara este perioada în care se fac mutările de personal. De regulă, angajații care au în plan să-și schimbe locul de muncă, așteaptă să-și ia concediul binemeritat, apoi pleacă la noul job pentru care au bătut palma. Astfel, în lunile care urmează stai cu ochii pe site-urile de angajare, deoarece vor apărea multe anunțuri interesante.

Nu uita să-ți întrebi prietenii și cunoștințele tale și ale părinților tăi dacă au cunoștință de vreun job disponibil. Știi și tu că numeroase companii preferă să-și mărească sau să-și completeze echipa apelând la cunoscuți care oarecum garantează pentru persoanele pe care le recomandă.

O altă opțiune este să trimiți direct CV-ul către departamentul de Resurse Umane din compania la care vrei să lucrezi. O scrisoare de intenție sinceră și bine scrisă, însoțită de un CV bun, te poate propulsa în capul listei de candidați pentru joburile care se vor elibera.

La Webhelp Romania te asteapta sansa unei cariere de succes! Trimite CV-ul tau pe online@ro.webhelp.com!