Cum să-ți perfecționezi o limbă străină. 5 sfaturi practice

job franceza webhelp sursa foto pixabay.com

Învață franceza și intră în echipa Webhelp. Sursa foto: pixabay.com

Majoritatea dintre noi învățăm o limbă străină la școală și la liceu. Însă, aceste cunoștințe și abilități pe care le dobândim pe băncile școlii nu sunt suficiente pentru a ne putea angaja la un loc de muncă unde este necesară buna cunoaștere a acelei limbi.

Și chiar dacă urmezi niște cursuri de perfecționare a cunoștințelor unei limbi străine, câteva luni mai târziu s-ar putea să simți că ți-ai pierdut entuziasmul și încrederea și că ai mai avea nevoie de ceva în plus pentru a putea vorbi liber limba respectivă.
Totuși, specialiștii de la Webhelp România spun că cel mai important element din această ecuație, este încrederea în tine și în cunoștințele dobândite, desigur, cu condiția să fi dobândit anumite cunoștințe.
Odată îndeplinită această condiție a încrederii, pasul următor este să folosești o strategie de aprofundare a cunoștințelor și de păstrare a contactului permanent cu limba străină.

Iată câteva sfaturi concrete oferite de echipa Webhelp România care te vor ajuta să-ți aprofundezi cunoștințele despre o limbă străină și să-ți menții încrederea la un nivel optim.

 
1. Ascultă cât mai mult în acea limbă străină. Această strategie este folosită cu mare succes de către copiii mici. Ei mai întâi ascultă foarte mult cum vorbesc oamenii din jurul lor, asimilează și apoi, la un moment dat, încep și ei să vorbească. Dacă îți dorești cu adevărat să comunici mai ușor într-o limbă străină, poți alege ca, în timpul liber, să privești filmulețe pe YouTube cu persoane discutând în acea limbă sau poți viziona filme fără subtitrare. De asemenea, nu uita și de melodiile pe care le poți asculta.
 
2. Folosește mai multe metode de învățare. Testând, vei observa că unele metode de învățare a limbii străine te ajută să asimilezi mai repede și mai bine informația, în timp ce altele s-ar putea sa te frustreze și să te nemulțumească. Însă acest lucru nu îl poți afla decât încercând. Așadar, nu te limita la o singură metodă.

Știi o limbă străină, dar ți-e greu să vorbești? Iată soluția din 3 pași


 3. Nu-ți fie frică să greșești. Este normal să faci anumite greșeli atunci când nu ești foarte obișnuit/ă să comunici într-o limbă străină, chiar dacă ai ani buni de studiu în spate. Însă, dacă ai o atitudine prea perfecționistă și vrei să nu greșești deloc, înseamnă că nici nu ar trebui să încerci. Dar, a nu încerca echivalează și cu a nu-ți dezvolta deloc cunoștințele. Și atunci, ce preferi?

 
4. Contactul zilnic cu limba străină o va ține aproape de tine și, pe măsură ce îți devine din ce în ce mai familiară, îți va fi mai ușor să comunici cu persoane străine. Mai bine îi aloci câte 30 minute pe zi decât 6 ore dintr-un foc, o singură dată pe săptămână.
 
5. Varietatea este un alt principiu ce te va ajuta să-ți menții viu interesul pentru limba străină. Varietatea presupune varietatea metodelor, varietatea materialelor didactice, varietatea poziției de învățare, varietatea persoanelor cu care comunici etc.

Aplică aceste mici secrete și vei vedea cât de ușor te vei „împrieteni” cu limba străină și cum, fără efort și fără să-ți dai seama, vei începe să comunici cu ușurință în acea limbă.

Dacă vorbești limba franceză, ori o altă limbă străină, și vrei să faci parte dintr-o echipă de profesioniști, tineri și mai puțin tineri, dinamici, comunicativi și prietenoși, angajați în proiecte de succes și cu salarii, prime de performanță și bonusuri atractive, trimite CV-ul pe online[at]ro.webhelp.com