Fă aceste 5 lucruri și îți vei crește dramatic șansele să avansezi în carieră

Indiferent de care este jobul tău actual, cunoștințele, experiența și abilitățile tale te-au adus aici. Poate că a sosit momentul să crești peste acest nivel, fie că vorbim despre a avansa pe o poziție mai bună sau despre a-ți schimba locul de muncă. Oricum ți-ai vedea parcursul tău ascendent, vei avansa cu mult mai ușor dacă vei urmări să acumulezi cunoștințe și să te dezvolți continuu.

Specialiștii în Resurse Umane de la Webhelp România îți prezintă cinci acțiuni care te vor ajuta să crești suficient de mult încât să urci cu ușurință pe scara carierei.

1. Învață de la cei mai buni. Alege-ți modele pe care să le urmărești. Ideal ar fi să le ai în preajmă astfel încât să poți observa cum anume se comportă acele persoane, ce gândesc, ce convingeri au, ce este important pentru ele, cum iau decizii etc. Ai putea chiar să le ceri sfatul și să le rogi să te îndrume atunci când simți nevoia. În general, oamenii nu refuză să-și acorde ajutorul atunci când le este cerut.

2. Învață și/sau perfecționează o limbă străină. În prezent, marea majoritate a locurilor de muncă presupune activități care au legătură cu cunoașterea unor limbi străine. De aceea, nu te limita la ce ai învățat în liceu sau în facultate și alocă timp pentru perfecționarea continuă a limbilor străine pe care le cunoști. Poți alege inclusiv activități plăcute precum vizionarea unor filme și ascultarea de melodii.

3. Cursurile profesionale te ajută să fii în pas cu cele mai noi tendințe în domeniu. Chiar dacă majoritatea costă, la final vei obține niște cunoștințe care te vor ajuta să-ți crești performanțele și o diplomă pe care o vei putea atașa la CV. Un alt beneficiu esențial al cursurilor de dezvoltare profesională este că îți conferă un plus de încredere în forțele proprii.

4. Citește cărți care te ajută să te dezvolți, fie că vorbim de nișa pe care activezi sau de dezvoltarea ta personală.

5. Socializează cu persoanele importante din domeniul tău de activitate. Fii prezent la evenimentele din domeniu, fă cunoștință cu persoanele cunoscute din domeniu, învață de la ele. Totodată, poți face parte din grupuri pofesionale pe rețelele de socializare sau chiar din asociații sau grupuri de networking care se întâlnesc periodic în orașul tău.