Grupul Webhelp se extinde în Letonia

olivier duha webhelpGrupul francez Webhelp a anunțat extinderea companiei prin deschiderea primului său sediu în Letonia. Pentru început, la noul sediu din capitala letonă, Riga, vor fi angajate peste 200 de persoane vorbitoare de limbă rusă pentru posturile manageriale și cele de consilieri tehnici, potrivit unui comunicat al grupului.

Letonia este o țară membră a Uniunii Europene unde o mare parte a populației vorbește fluent limba rusă. Extinderea Webhelp în Letonia îi permite companiei să le ofere clienților săi accesul la vorbitori de limbi non-europene în cadrul Uniunii Europene.

Este extraordinar că ne putem extinde afacerea pe piața vorbitoare de limba rusă odată cu adăugarea noului sediu din Letonia. Deja avem un client de nivel foarte înalt pe care îl vom servi din acest sediu și sunt convins că vor urma mulți alții“, a declarat Olivier Duha, cofondatorul Webhelp.

Strategia Webhelp este de a crește afacerea geografic și prin expertiza din domeniu. Această mișcare le aduce pe amândouă: o nouă capabilitate lingvistică și o nouă țară în portofoliul nostru, ceea ce este foarte emoțonant“, a mai spus Olivier Duha.

Anunțul a fost primit cu entuziasm de autoritățile letone. Arvils Ašeradens, viceprim-ministru al Letoniei și ministru al Economiei, a declarat: „Dezvoltarea unor noi oportunități de export și atragerea investitorilor străini reprezintă unele dintre prioritățile principale ale guvernului leton. Mă bucur să văd că rezultatul de succes al vizitei mele în Suedia și al întâlnirii cu directorul executiv al Webhelp Nordic, Terje Andreassen, aduce beneficii ambelor părți. Decizia Webhelp de a deschide un birou la Riga reprezintă un pas important în direcția unei cooperări mai strânse și mai adânci între cele două țări.”

Suntem mândri că la Riga va fi unul dintre sediile serviciilor Webhelp și acest lucru reprezintă recunoașterea abilității noastre de a furniza servicii de cea mai înaltă calitate către cei mai exigenți clienți“, a adăugat oficialul Guvernului Letoniei.

La rândul său, Terje Andreassen, directorul executiv al Webhelp Nordic, responsabil de divizia din Letonia, a afirmat: „Suntem foarte entuziasmați să ne extindem pe acest teritoriu nou. Pentru început, vom recruta aproximativ 200 de persoane, dar anticipăm o creștere puternică a acestei afaceri și, din acest motiv, sperăm să recrutăm și mai multe persoane pe viitor. Suntem încântați de candidații pentru afacerea noastră din Letonia. Este un climat prietenos pentru afaceri și suntem foarte impresionați de talentele disponibile aici.

Andris Ozols, directorul agenției de investiții și dezvoltare din Letonia, a comentat: „Suntem mândri că Webhelp a ales Letonia ca loc pentru extindere, în condițiile în care serviciile pentru afaceri sunt unul dintre domeniile strategice pe care le promovăm pentru investiții. Datorită faptului că Letonia dispune de o infrastructură de comunicații foarte dezvoltată, de profesioniști calificați și motivați care au abilități linvistice și de comunicare, suntem în topul destinațiilor pentru serviciile destinate clienților internaționali. De asemenea, cu poziționarea sa centrală, Riga este conectată cu toate marile orașe europene. Sunt convins că noul centru din Riga va dovedi rapid că este cel mai bun loc în care Webhelp putea să-și asume noi provocări.

 

 

Sursa foto: Relationclientmag.fr