Îți lipsește motivația? 6 trucuri simple pentru a fi mereu motivat

MotivatieÎntr-o lume în care suntem dominați de tehnologie, în care timpul personal este tot mai puțin și stresul tot mai mare, din ce în ce mai multe persoane se plâng că le lipsește motivația nu numai în carieră, ci și în viața personală.

Motivația este acel foc interior pe care îl simți atunci când ești entuziasmat și gata să te apuci de treabă. O persoană motivată are suficientă perseverență pentru a-și urmări obiectivul până în pânzele albe și suficientă forță pentru a răsturna munții, dacă este nevoie.

În lipsa motivației, însă, oamenii simt că nu au energie nici măcar pentru a face lucrurile cotidiene.

Experții în Resurse Umane de la Webhelp România îți prezintă câteva idei simple, dar care au un impact pozitiv extraordinar asupra motivației tale interioare:

1. Găsește-ți o „mantră
Atunci când te simți fără vlagă, fără forță, există acele câteva cuvinte care te pot scoate din această stare, amintindu-ți ce este important cu adevărat. Sunt acele cuvinte care te ajută să treci la acțiune chiar și atunci când nu te simți în stare.
Iată doar câteva exemple de asemenea fraze:

  • O călătorie de o mie de leghe începe cu un singur pas.
  • Eu sunt creatorul propriului meu destin.
  • Niciodata nu e prea tarziu sa devii persoana care ai fi putut fi.

2. Amintește-ți de momentele tale de vârf
Sunt acele clipe în care te-ai bucurat la maxim de anumite realizări, în care ai fost pe val și acțiunile tale au adus transformări importante în tine, în cei din jurul tău sau în mediu. Așa că, dacă acum te simți demotivat, simpla conectare cu amintirea momentelor tale de glorie s-ar putea să-ți aducă energia de care ai nevoie pentru a merge mai departe.

3. Fii activ
Foarte multe studii arată cât se poate de clar beneficiile extraordinare ale mișcării și ale exercițiilor fizice asupra activității creierului și chiar asupra dispoziției oamenilor. Din acest motiv, atunci când nu faci mișcare, suferă nu doar corpul, ci și obiectivele tale. Alege o activitate fizică ce te atrage. Aceasta poate fi alergatul, înotul, mersul pe bicicletă, fotbalul, tenisul sau poate chiar dansurile. În timpul exercițiilor, iei o pauză de la tot și te umpli de energie care îți va oferi motivația necesară pentru a continua.

4. Conștientizează importanța momentului prezent
Poate că nu te-ai gândit până acum, însă fiecare zi, fiecare moment este unic. Și, dacă irosești această oportunitate, această șansă unică să faci ceva, aceasta va dispărea pentru totdeauna. Și, mai târziu, s-ar putea să regreți că nu ai făcut ce trebuia la momentul oportun. Fii mereu conștient că fiecare moment din viața ta este la fel de important pentru a-ți trăi viața pe care ți-o dorești.

5. Ferește-te de capcane
Poate că într-o zi vei fi tentat să renunți la ora de sport pentru a ieși la o bere cu prietenii. Apoi, la următorul antrenament, vei găsi altceva de făcut. Iar, în săptămâna următoare, îți va fi foarte greu să te mobilizezi să mai ieși din casă și, pe neobservate, vei renunța la un obicei foarte benefic ție. Însă, atâta timp cât ai minte foarte clar ce îți dorești și ce te ajută să-ți realizezi obiectivele, vei găsi puterea necesară de a evita aceste capcane.

6. Ieși din cercul vicios al eșecurilor
Cel mai dificil este să te menții motivat atunci când eșecurile par să se țină lanț. În realitate, este foarte posibil ca neîncrederea ta în propriile forțe să te facă să ai performanțe mai slabe, ceea ce duce la un următor eșec. Care îți scade și mai mult încrederea în tine. Și așa riști să intri într-un cerc vicios care te poate dărâma dacă nu ieși din el la timp. Poți ieși din acest cerc vicios începând să te bucuri de mici victorii pe care le ai.

Dacă ții cont de aceste șase lucruri în fiecare zi, vei reuși să te ții departe de acele momente de lipsă de energie și de lipsă de motivație. Mai mult decât atât, pe măsură ce te simți mai motivat, vei vedea cum reușești să realizezi mai multe decât îți propui, ceea ce îți va aduce o satisfacție în plus.

Sursa foto: www.pixabay.com