Lucrezi sau vrei să te angajezi în BPO? Află cum să fii mereu plin de energie

BPODacă lucrezi sau îți dorești să te angajezi în domeniul BPO (Business Process Outsourcing), probabil că știi că este o activitate consumatoare de energie, în condițiile în care trebuie să răspunzi constant la solicitările venite din partea clienților, cu o atitudine prietenoasă și deschisă, indiferent în ce tură lucrezi.
Principalul secret care te ajută să fii fericit la orice job, dar în special dacă lucrezi în servicii pentru clienți, este păstrarea unei balanțe între muncă și viața personală. De multe ori, însă, este cu mult mai ușor de spus și cu mult mai greu de făcut.
În acest domeniu, angajații lucrează în ture, pentru a acoperi în cea mai mare măsură nevoile de comunicare ale clienților. Acest lucru poate fi obositor pentru tine. Pentru a te putea bucura cât mai mult de satisfacțiile jobului tău, specialiștii departamentului de Resurse Umane de la Webhelp România ți-au pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să menții un echilibru și să fii mereu plin de energie.
În primul rând, ai grijă la alimentație. Începe-ți ziua cu un mic dejun sănătos, indiferent dacă intri în tură dimineața sau seara. Micul dejun poate conține proteine, fructe și cereale integrale. Pe parcursul zilei, nu uita să bei apă, pentru a evita riscul de deshidratare. Și pregătește-ți din timp gustări sănătoase pentru momentele de pauză când vrei să ronțăi ceva. Ideal ar fi să alegi fructe, alune, migdale, fistic, în loc de dulciuri sau fast-food.
Pentru a fi relaxat și productiv la birou, profită de pauze pentru a-ți reîncărca bateriile. Dacă îți simți ochii obosiți, poți sta 5-10 minute cu ochii închiși. În acest timp, poți asculta muzică la căști. Sau poți asculta muzică și dacă dorești să faci puțină mișcare plimbându-te pe hol sau afară. Atunci când te simți obosit și fără vlagă, poți să te speli pe față cu apă rece. Vei simți imediat un val de energie.O cană de cafea sau de ceai negru sau verde, în funcție de ce preferi, îți poate crește productivitatea. Atenție, însă, nu exagera cu aceste băuturi energizante.
Pe lângă lucrurile pe care le poți face la birou pentru a fi mai productiv, nu neglija nici timpul petrecut în afara orelor de program. Astfel, pentru a fi zi de zi la înălțime, respectă un regim sănătos de somn. Evită să folosești telefonul mobil și calculatorul în dormitor și creează-ți o rutină liniștitoare înainte să te culci, precum cititul unei cărți sau o baie fierbinte.
În timpul tău liber, petrece timp împreună cu familia și cu prietenii. De asemenea, fă-ți timp pentru un hobby, care te va ajuta să fii mai creativ și chiar și mai productiv pe termen lung. Caută în jurul tău oameni care te inspiră și învață de la ei.
Făcând aceste lucruri, te vei simți mai productiv în timpul orelor de muncă, dar, totodată, mai relaxat.
Iată și oferta de job-uri la Webhelp România, disponibile chiar acum în sediile noastre din București, Iași, Ploiești și Galați (click pe poză pentru detalii)
impreuna construim cariere