Cum să dai un răspuns puternic la o întrebare delicată de la interviul de angajare

intrebari interviu angajare„Spune-mi câte ceva despre tine” poate reprezenta un moment delicat în cadrul interviului de angajare, mai ales dacă nu te-ai gândit din timp ce vei spune. Cel mai probabil, toți candidații sunt conștienți de faptul că angajatorul nu vrea să audă toate detaliile carierei lor și nici nu vrea să-i citească, pe puncte, ce scrie în CV. Însă, la momentul desfășurării interviului s-ar putea să ai emoții care să te facă să aluneci chiar în această capcană.

Specialiștii Webhelp România spun că soluția este să vii cu temele făcute și să-ți pregătești din timp un răspuns bun la solicitarea persoanei care te intervievează să vorbești despre tine.

Ține minte: scopul tău este să primești jobul pe care ți-l dorești, în condițiile care te avantajează. Logic este să profiți de acest subiect de discuție pentru a-i arăta angajatorului că ești candidatul perfect.

Experții în recrutare de la Webhelp România ți-au pregătit o strategie imbatabilă care te va ajuta să dai cel mai potrivit răspuns atunci când ești rugat să spui câteva lucruri despre tine.

Ca să reții mai ușor această strategie, o vom transforma într-o formulă: „Prezent-Trecut-Viitor”. Ce înseamnă această formulă în mod concret?

De exemplu, ești la un interviu de angajare și managerul de Resurse Umane te roagă să vorbești despre tine. Atunci, tu începi să-i spui câteva detalii din prezent: cu ce te ocupi acum, care sunt responsabilitățile tale și unde te afli în parcursul carierei. Al doilea pas este să faci o scurtă incursiune în trecut, la fostul job, pentru a sublinia experiențele pe care le-ai avut și calitățile și cunoștințele pe care le-ai dobândit. La final, încheie cu viitorul, spunând de ce ești atât de încântat de oferta de job pentru care ai aplicat și ce contribuție pozitivă poți aduce.

Este esențial ca, în timp ce răspunzi, să te focusezi pe cele mai relevante experiențe și calități pentru ca persoana care te intervievează să înțeleagă clar că ești omul potrivit la locul potrivit.

Dacă vei fi succint și vei respecta formula Prezent-Trecut-Viitor, vei transforma momentul discuției despre tine într-un avantaj important.

Webhelp, primul angajator din România în rândul francofonilor are o echipă de peste 1.700 de angajați de excepție, în cele patru sedii, dintre care două situate în București și câte unul în Galați și Ploiești.

cv