Te pregătești de interviu? Află cum gândesc angajatorii!

cum gandesc angajatorii articolÎn ultimii ani, tot mai multe companii au început să crească ponderea locurilor de muncă alocate tinerilor. Evident, acest lucru nu este suficient pentru ca toți tinerii, fie că sunt absolvenți de facultăți sau încă studenți, să aibă câte un post asigurat. Pentru fiecare poziție dintr-o companie scoasă la concurs se bat mulți tineri. Așadar, trebuie să lupți pentru șansa ta de a obține jobul dorit.

S-ar putea ca, în acest moment, să te întrebi cum anume trebuie să lupți? În primul rând, cunoscând cât mai multe informații, căci tu știi deja că cine deține informația deține puterea. Astfel, orice informație suplimentară despre firma la care vrei să lucrezi, dar mai ales despre cum gândește angajatorul îți va aduce o bilă albă în plus comparativ cu contracandidații tăi. Asta deoarece, spre deosebire de ei, tu vei ști cum să te prezinți, în scris și apoi față în față, astfel încât să fii selectat în urma interviului.

Trebuie să afli câteva lucruri importante, printre care cum gândesc angajatorii, ce așteptări au și cum văd rolul tău în companie.

Job sau carieră? 3 sfaturi pentru a ieși din dilemă

5 competențe care te ajută să fii un angajat de succes

Îți prezentăm câteva așteptări pe care marea majoritate a angajatorilor le au de la tânăra generație de căutători de joburi:

1. Când o companie vrea să angajeze tineri, se așteaptă ca aceștia să fie entuziaști, energici și activi.

2. De asemenea, managerii din companii au mari așteptări de la tineri în ceea ce privește capacitatea și viteza de învățare a programelor, procedurilor și a altor detalii legate de buna desfășurare a unei zile de muncă.

3. Un tânăr poate fi format mai ușor pentru un nou post apărut în cadrul companiei decât să încerci să-i impui unui angajat mai vechi niște tipare de lucru diferite.

4. Firmele știu că tinerii sunt mai familiarizați cu noile tehnologii decât angajații trecuți de 40-50 de ani și că se vor adapta mai ușor diferitelor schimbări de soft-uri care ar putea avea loc.

5. Nu de puține ori, angajatorii doresc ca noii angajați ieșiți de pe băncile facultății să-și manifeste creativitatea, să vină cu soluții ingenioase și eficiente la problemele care apar pe parcurs.

6. Adaptabilitatea este un alt avantaj pe care îl au tinerii și pe care se bazează companiile în cazurile în care vor apărea schimbări majore în activitate.

7. Trebuie să știi că, la început, s-ar putea să stai și peste program, dacă va fi nevoie să finalizezi de urgență un proiect. Cel puțin la asta se așteaptă cei care îți oferă locul de muncă.

8. Specialiștii în Resurse Umane au observat că tinerii sunt mai deschiși către alte culturi, nu creează tensiuni în rândul colegilor și se simt bine în orice mediu de la birou. Așadar, firmele se așteaptă ca un tânăr angajat să nu intre în conflict cu colegii și chiar să „neutralizeze” agitația și supărarea colegilor nemulțumiți.

Sunt cerințe care aparent sunt ușoare, însă, dacă nu le ai mereu în vedere, e posibil să le uiți sau să le neglijezi. Însă, dacă ești focusat pe ele, vei putea sugera o parte dintre aceste calități încă din prima etapă a recrutării – trimiterea CV-ului și a scrisorii de intenție.

Iată câteva sfaturi cum poți valorifica aceste cunoștințe:

– Ai putea, de exemplu, să treci în CV, la rublica abilități și calități, că ești o persoană calmă, comunicativă, entuziastă și energică. Evident, aceste lucruri trebuie să corespundă cu realitatea.
– Tot în CV prezintă lista programelor de calculator în care știi să lucrezi, ca să transmiți specialistului în Resurse Umane că stăpânești bine noile tehnologii.
– Apoi, la interviu, presupunând că ți-ai făcut bine temele și te-ai documentat temeinic în legătură cu acea firmă, ai putea să le sugerezi chiar o soluție creativă la o problemă mai veche.
– Nu respinge din start ideea de a sta peste program, mai ales dacă ești la începutul carierei. Mai întâi învață ce trebuie să știi, apoi fă tot posibilul să-ți termini proiectele la timp.

Pornind de la aceste idei, cu siguranță vei putea și tu să-i sugerezi, delicat și doar la momentul potrivit, persoanei care te intervievează că deții calitățile și capacitățile pe care le caută la un tânăr angajat.