Top 10 hobby-uri care te ajută să devii mai productiv

succes in cariera hobbyCu toții avem câte un hobby, iar cei care nu au ar fi bine să-și găsească unul. Asta deoarece activitățile pe care le facem cu plăcere în timpul liber ne ajută să ne dezvoltăm ca persoane și să ne bucurăm de viață. Cele mai răspândite hobby-uri în această viață tumultoasă pe care o trăim în prezent sunt lectura, muzica, gătitul, călătoriile, scrisul, teatrul, lucrul manual etc.

Totuși, foarte puține hobby-uri sunt considerate a fi productive și acestea sunt cazurile fericite când îți poți transforma hobby-ul într-un al doilea job. Chiar dacă lucrurile pe care le faci cu pasiune în afara orelor de program nu-ți aduc niciun ban, mai există, însă, o posibilitate de a le pune să lucreze pentru tine. Poți folosi calitățile și abilitățile pe care ți le dezvolți în timp ce practici un hobby pentru a deveni mai productiv, mai eficient și mai fericit la serviciu.

Specialiștii în Resurse Umane de la Webhelp România ți-au pregătit o listă cu 10 hobby-uri care îți dezvoltă calități importante care te ajută să fii mai eficient la birou.

1. Gătitul este unul dintre cele mai productive hobby-uri, deoarece te obligă să fii 100% prezent în ceea ce faci, să te focusezi în totalitate pe produs și pe proces. Mai mult, îți dezvoltă și capacitatea de planificare, de a vedea cu un pas înainte.

2. Drumețiile reprezintă o pasiune de weekend destul de răspândită printre iubitorii de natură. Avantajele drumețiilor sunt că te ajută să-ți golești mintea de orice fel de griji, să te concentrezi pe prezent și să-ți menții corpul tonifiat și energizat.

3. Pictura, deși la prima vedere nu pare să fie o pasiune productivă, are un mare avantaj: îți aduce o perspectivă extraordinară asupra vieții și te ajută să-ți eliberezi partea creativă. Cu ajutorul picturii, vei înțelege ce simți, ce gânduri și dorințe ai și vei reuși să le transpui în lumea fizică.

4. Scrisul este un hobby foarte productiv, care te ajută să te exprimi. Astfel, îți poți canaliza energia către lucrurile care te pasionează și în legătură cu care vrei să visezi mai mult. Indiferent ce scrii, îți vei dezvolta și latura creativă.

5. Alergatul, dincolo de componenta de relaxare și formă fizică pe care ți-o aduce, te ajută să înțelegi și să depășești mai ușor orice formă de blocaj mental și să-ți împingi limitele tot mai mult.

6. Dansul este un hobby care presupune muncă grea pentru a reuși să-ți perfecționezi mișcările, dar și dedicație. Dacă vrei să fii un bun dansator, trebuie să practici zilnic aceleași mișcări, până le ridici la rangul de artă.

7. Lectura este, de departe, unul dintre cele mai răspândite moduri de petrecere a timpului liber. Citind, poți învăța o multitudine de lucruri noi: noi obiceiuri, noi comportamente, noi modele, noi soluții pe care le poți aplica în viața ta.

8. Jocurile video, deși par o pierdere de timp, în realitate te ajută să-ți dezvolți anumite calități care te fac mai productiv. Ești încurajat să fii determinat, să-ți menții obiectivul în fața ochilor, să încerci din nou și din nou cu perservență, până reușești.

9. Grădinăritul este o activitate relaxantă și plăcută care te învață, pe de o parte, să ai răbdare cu evoluția fiecărei plante, iar pe de altă parte, să înveți să coordonezi concomitent mai multe proiecte diferite, care, în cazul de față, sunt plantele diferite.

10. Tricotatul nu este doar o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber și de a pregăti cadouri făcute manual pentru cei dragi. Este și o posibilitate de a învăța să faci mai multe lucruri în același timp, de a planifica și de a-ți antrena răbdarea și perseverența până ajungi să vezi la final obiectul făcut de tine.

Daca vrei o cariera de succes si iti cauti un job care sa iti ofere aceasta sansa, trimite CV-ul tau pe online @ ro.webhelp.com. Poti consulta AICI oferta de job-uri disponibile in sediile Webhelp Romania din Bucuresti, Ploiesti si Galati