Vrei să ai mai mult succes în 2016? Iată cele 7 întrebări care îți vor asigura reușita

lista rezolutiiFinalul de an este aici și fiecare dintre noi încercăm să încheiem proiectele la care lucrăm. Însă, alături de gândul că vin Sărbătorile, începem să medităm, fără să vrem, la ce am reușit și ce nu am reușit să realizăm pe parcursul anului 2015. Bilanțul tău personal arată diferit de bilațul unei alte persoane. Poate că ai reușit să te bucuri de realizările pe care ți le-ai dorit sau, dimpotrivă, poate că anul care se apropie de final nu ți-a adus toate împlinirile la care te-ai gândit acum un an.

Indiferent care este situația ta, dacă rezultatele pozitive au apărut sau nu, vestea bună este că anul care urmează poate fi mai bun decât cel care se încheie. Și tu ești persoana care poate face cele mai mari schimbări. Pe măsură ce citești aceste lucruri, poți observa că, de fiecare dată când te-ai hotărât să urmărești un anumit obiectiv, ai găsit și energia necesară pentru a acționa și, în consecință, ai obținut și rezultatele dorite. Știi foarte bine că o abordare dintr-o perspectivă pozitivă te face să acționezi diferit și poate face diferența între eșec și succes.

Acum, te afli la un moment de răscruce. Ai în spate un an, 2015, cu bune și cu rele, așa cum a fost, iar în față îl ai pe 2016, care, deocamdată, este de domeniul necunoscutului. Deocamdată, doar ți-l poți imagina și poți proiecta asupra lui așteptările, dorințele și visurile tale.

Un exercițiu care te va ajuta să ai un an mai bun decât anul 2015 este să răspunzi la următoarele șapte întrebări. Dacă răspunsurile îți apar imediat clare în minte, înseamnă că știi foarte bine ce-ți dorești și că ai nevoie doar de o rafinare a instrumentelor de atingere a obiectivelor. Este la fel de bine și dacă îți ia mai mult timp să cauți răspunsurile la întrebări, deoarece asta înseamnă că ești o persoană riguroasă cu planurile tale de viitor și că îți alegi cu mare grijă semințele pe care le plantezi în tine.

Iată cele șapte întrebări pe care să ți le pui până la sfârșitul anului 2015 și care te vor ajuta să ai un an 2016 mai bun:

1. Ce îmi doresc să mi se întâmple în 2016?
2. Ce intenționez să fac diferit în 2016 față de ce am făcut în 2015 pentru a-mi atinge obiectivele?
3. Care este cel mai neplăcut lucru care mi s-a întâmplat în 2015? Ce lecție îmi pot lua din această experiență care să mă ajute pe viitor?
4. Dacă ar fi să aleg acum un lucru (piedică, blocaj, lipsă etc.) pe care să-l las în urmă în 2015 și pe care să nu-l mai am în 2016, care ar fi acest lucru?
5. Care sunt resursele de care am nevoie pentru a evolua și pentru a-mi atinge obiectivul (lecturi, cursuri, cunoștințe, abilități)? Cum le pot obține?
6. Cum voi ști că mi-am atins obiectivul?
7. Cum mă voi recompensa după ce îmi voi atinge obiectivul?

Nu uita să te recompensezi atunci când ai o realizare importantă pentru care ai depus eforturi. Dacă nu vei face acest lucru, data viitoare când vei lucra la realizarea unui obiectiv, există riscul să nu mai ai aceeași dedicare și implicare chiar fără să-ți dai seama. Și, până la urmă, știi și tu foarte bine că meriți să te bucuri de rezultatele muncii tale!

Iar dacă pentru 2016 îți dorești un job bun, trimite CV-ul pe online@ro.webhelp.com. VEZI oferta de job-uri AICI