Vrei să ai succes la interviu? Fă diferența între entuziasm și disperare

Necesitatea și urgența de a-și găsi un loc de muncă sau de a-și schimba jobul cu unul mai bun diferă de la caz la caz. Motivația interioară care îl mână pe candidat în procesul de recrutare poate să dea naștere unor forme diferite de manifestare a atitudinii în raport cu angajatorii.
În timp ce unele persoane par disperate să obțină acel job, altele își manifestă mai degrabă entuziasmul.

Acesta este unul dintre lucrurile pe care specialiștii în recrutare de la Webhelp România și-ar dori ca persoanele care aplică la joburile oferite de companie să le știe înainte de a ajunge la interviu.

Astfel, indiferent cât de mare este dorința candidatului de a obține jobul, aceasta nu ar trebui să transpară în timpul discuției față în față și nici după aceasta. De exemplu, persoanele care dau telefon înainte de data la care i-a spus compania că îi va da un răspuns sau care dau telefon săptămânal în timpul procesului de recrutare nu sunt bine văzute de către angajatori. Pare că acel candidat chiar nu are o altă opțiune de job și că este disperat să fie angajat în orice condiții.


Cum ratează tinerii joburile bune. 6 greșeli pe care le fac la interviul de angajare

Te pregătești de interviu? 5 cuvinte pe care nu ar trebui să le folosești pentru a te descrie


Pe de altă parte, din frica de a nu părea disperat să obțină acel loc de muncă, unii candidați evită să-și manifeste entuziasmul față de potențialul job. Sau evită să pună întrebări prin care să afle mai multe detalii despre procesul de recrutare.

Specialiștii în Resurse Umane de la Webhelp România spun că nu este nimic în neregulă ca un candidat să se arate entuziasmat de noul job, dimpotrivă, asta denotă dorință de muncă, implicare și optimism. La fel, nu este nimic în neregulă să vrei să știi care vor fi pașii următori în procesul de recrutare. Important este să ții cont unde anume se află limita dintre entuziasm și disperare.

Însă, dacă ești sigur pe cunoștințele tale, dacă ești bun în ceea ce faci sau știi că ai un mare potențial de creștere, dacă ai convingerea că, orice s-ar întâmpla, îți vei găsi un job bun, poți considera că nu ai niciun motiv să ai acea atitudine de disperare în comunicarea cu potențialul angajator.

impreuna construim cariere