Managementul Webhelp își unește forțele cu KKR

Grupul Webhelp, specialist în soluții și servicii de administrare a relațiilor cu clienții, a anunțat ca a ajuns la un acord cu KKR, unul dintre cele mai importante fonduri de investiții din lume, ca nou investitor și partener financiar. Cu această ocazie, conducerea Webhelp preia controlul asupra Grupului, alături de KKR, în timp ce Charterhouse vinde participația sa, după patru ani de colaborare fructuoasă. Termenii tranzacției nu au fost făcuți publici.

Prezent în 21 de țări, cu peste 30.000 de angajați, Webhelp furnizează servicii dedicate relațiilor cu clienții pentru mărci renumite. Vodafone, Shop Direct, Bouygues Telecom, Voyageprivé, Direct Energie, KPN, Axa și Marc Jacobs sunt doar câțiva dintre clienții Webhelp actuali.

In ultimii patru ani veniturile Webhelp au înregistrat o creștere cu 265 de procente ca urmare a focusării pe activitățile de externalizare inovatoare, multicanal și analizarea datelor ce au asigurat clienților sai o experiență optimă.

“Am înregistrat un succes major în timpul celor patru ani de colaborare cu Charterhouse Capital Partners și apreciem în mod deosebit sprijinul pe care coacționarii noștri l-au oferit echipelor noastre”, a comentat Frédéric Jousset, cofondator al Webhelp. “Suntem încântați sa continuam această aventură cu KKR. Suntem convinși că angajamentul și capacitatea noastră de a pune in aplicare planurile pe care le avem ne vor permite, cu experiența, entuziasmul și resursele KKR, sa devenim lideri mondiali în domeniul nostru. “

Webhelp va fi condus de la Paris de către echipa de management actuala. Olivier Duha, co-fondator, adaugă: “Cu ocazia acestei tranzacții, echipa de management actuala si-a mărit participația în Webhelp, demonstrând astfel angajamentul și încrederea în viitorul companiei pe toate piețele sale.”

KKR a dezvoltat cu succes mai multe parteneriate cu companiile din portofoliul său, pe care le sprijină, prin rețeaua sa internațională și expertiză. Investiția în Webhelp va fi finanțată, în principal, de Fondul European KKR IV.

Pentru Josselin de Roquemaurel și Nicolas Gheysens, directori ai KKR: “parteneriatul cu Webhelp se potrivește cu strategia noastră de a investi alături de antreprenori europeni și echipele lor, pentru a ii ajuta să se dezvolte ca lideri globali. Suntem încântați a avem șansa să însoțim Webhelp în obiectivul său de a deveni un jucător emblematic in sectorul sau, la nivel global.”

“În numele Charterhouse Capital Partners, aș dori să le mulțumesc lui Olivier, Frédéric și echipei de management Webhelp pentru parteneriatul nostru din ultimii ani”, a declarat Stephan Morgan, Partener Charterhouse. ” Pe durata investițiilor noastre, vânzările Webhelp au crescut de la 200 de milioane de euro pana la aproximativ 725 de milioane de euro, preconizate în 2015; numărul de centre de apel este crescut de la 12 la mai mult de 80, în timp ce numărul de salariați a progresat de la 7.000 la peste 30.000. Suntem încrezători că societatea s-a poziționat perfect pentru a își consolida și extinde poziția de lider în domeniul Externalizării Relației Client”.

Tranzacția se așteaptă a fi finalizata in primul trimestru din 2016, după aprobarea autorităților competente.

Consultanții implicați in tranzacție:

Deutsche Bank Securities Inc. (Financiar) – Ashurst (Legal)

Consultanții Webhelp, ai co-fondatorilor si echipei de management

Sycamore Corporate Finance (Financiar) – Scotto & Associés (Juridic) – Mayer Brown (Fiscalitate)

KKR este unul dintre liderii mondiali ce gestionează investițiile din categorii diverse de active, inclusiv de capital, energie, infrastructură, imobiliare, de credit și fondurile speculative. KKR încearcă să genereze profituri pentru investițiile atractive dezvoltând o politică de investiții lentă si disciplinată, recrutând experți de clasă mondială, și stimulând creșterea și valorizarea activelor.

KKR investește capitalul propriu și a partenerilor săi si oferă oportunități pentru alți jucători datorita activităților sale de pe piețele de capital. Indicatorii investițiile KKR pot include activitățile fondurilor finanțate. Pentru mai multe informații despre KKR & Co. LP (NYSE: KKR), vizitați www.kkr.com.