Webhelp intră pe piața turcă și își consolidează poziția la nivel mondial

Prin achiziția Callpex în Turcia, și CSM în Elveția, WEBHELP face un pas decisiv în expansiunea internațională.

Grupul Webhelp, specialist în soluții și servicii de administrare a relațiilor cu clienții, face prima achiziție în afara Europei prin asimilarea societății turce Callpex.

Achiziția companiei elvețiene CSM confirmă ambiția Grupului Webhelp de a deveni lider în Europa, în sectorul său de activitate.

Ambele achiziții îi permit grupului Webhelp să facă un pas decisiv în expansiunea internațională. Compania vizează o cifră de afaceri de 725 de milioane de euro în 2015, și confirmă ambiția sa de a realiza cât mai curând posibil venituri de 1 miliard de euro în EMEA.

Webhelp devine al patrulea jucător pe piața turcă, aflată într-o creștere anuală de 10%.

După achiziția, în iunie 2015, Perry & Knorr, Walter Services Internațional și Online, care i-au permis să-și consolideze poziția pe continentul european (Germania, Republica Cehă, Italia, Austria, Elveția, România și Polonia), Webhelp traversează Bosforul cu obiectivul de a se instala în Turcia.

« Cu 70 000 de posturi de consilieri clienți în centre de appel, pentru o populație de doar 75 de milioane de locuitori, față de 350 000 de posturi în Franța, Turcia este o piață cu un potențial uriaș pentru managementul relațiilor cu clienții, susținută de o creștere economică puternică și demografica », a declarat Frederic Jousset, co-fondator și președinte al Webhelp.

Cu ajutorul Callpex, Webhelp obține creșterea cifrei de afaceri cu 20 de milioane de euro și își consolidează portofoliul de conturi majore, preluând contracte strategice precum : Pegasus Airlines, Avea, TTNet, Garanti Bank și Borusan.

O achiziție decisivă în dezvoltarea internațională a grupului Webhelp

Cumpărarea Callpex permite Webhelp să realizeze prima sa achiziție în afara Europei și să fie prezent într-o țară aflată în plină creștere economică.

Olivier Duha, fondator și co-președinte al grupului Webhelp, declară: “Cu Callpex, Webhelp își continuă strategia de expansiune internațională țintind achiziția companiilor aflate în Top 5 pe piețele respective, cu un model original bazat pe o implicare puternică a managerilor locali în capitalul Webhelp, pentru a crea un adevărat elan antreprenorial. “

Webhelp își completează oferta în Europa prin achiziționarea societății elvețiene CSM

Grupul Webhelp anunță astăzi și asimilarea companiei CSM, specializată în servicii de achiziție și retenție. Societatea cu sediul în Geneva operează în principal în vestul Elveției iar portofoliul său de clienți include principalele grupuri mass-media elvețiene.

Această tranzacție vine să completeze achiziția realizată în iulie 2015, a Walter Services, lider în Elveția, și plasează Webhelp pe cea de-a doua poziție în domeniul outsourcing-ului in relația client, în Elveția.

“Sunt încântat atât pentru clienții cât și pentru colaboratorii noștri că societatea CSM pe care am fondat-o acum 25 de ani se alătura grupului Webhelp, un actor major în relația cu clientul pe piața europeană, care împărtășește viziunea mea în privința calității serviciilor personalizate pentru clienții exigenți “, declară Claude Hertzschuch, fondator al CSM.

În prezent, Grupul Webhelp operează în 21 de țări și numără, prin achiziția Callpex și CSM, aproape 30.000 de angajați în întreaga lume.