Webhelp România s-a alăturat inițiativei “Plantăm fapte bune”. Uite ce a declarat unul dintre voluntarii Webhelp

webhelp plantam fapte bune articolWebhelp România s-a alăturat, oficial, inițiativei “Plantăm fapte bune”. Astfel, sâmbătă, 18 aprilie, 10 voluntari din cadrul Webhelp România au mers în comuna Peștera, din județul Constanța, unde, alături de alți 300 de voluntari, au plantat 10.000 de puieţi de glădiţă şi sălcioară. Pe viitor, perdeaua forestieră situată pe lângă unul dintre drumurile de acces în comună va avea rolul de a proteja accesul în localitate de căderile abundente de zăpadă.

Webhelp România a contribuit la acest proiect achitând costurile legate de deplasarea și echipamentul angajaților, achiziționarea puieților și alte costuri legate de organizarea și desfășurarea campaniei de împădurire din comuna Peștera.

Ce au spus voluntarii Webhelp România, după eveniment

webhelp plantam fapte bune 1Printre cei 10 voluntari s-a aflat și Nona Coțofană. “Iubesc natura și cred că ține de fiecare în parte să schimbe ceva în jurul lui și în mediul în care trăiește. A fost foarte interesant și recreativ. Am îmbinat utilul cu plăcutul. Cred că ar trebui mai multe evenimente de acest gen pentru a putea compensa numărul de păduri tăiate în fiecare an”, a spus Nona, la finalul campaniei din 2015 “Plantăm fapte bune”.

Alături de ea s-a aflat și webhelpianul Ciprian Dragomirescu. El a spus, că îi place mult moto-ul “‘într-o viață de om trebuie să faci un copil, să construiești o casă, si sa plantezi un pom‘. Și eu am ales acum sa fac partea cea mai simplă. M-am oferit voluntar pentru că îmi place ideea de a planta copăcei, mai ales pentru că se defrișează mult și trebuie să recuperăm. Experiența a fost foarte frumoasă. Peisajul a fost superb. Organizarea a fost bună, fără probleme. Nu ne-a lipsit nimic. Vreau să mai repet experiența. Am făcut voluntariat și în alte părti și voi face în continuare. Îi încurajez pe toți să participe la astfel de acțiuni. Este o ocazie bună să te relaxezi, să socializezi și să începi să cunoști ce înseamnă viața ECO.”

Evenimentul a fost filmat de o televiziune locală, iar lui Ciprian i s-a luat un scurt interviu. “Una dintre întrebările puse de reporter a venit ca o mirare vis-a-vis de prezența noastră acolo, a corporatiștilor : Cum de voi, corporatiștii, care lucrați într-un mediu închis sunteți deschiși spre astfel de acțiuni? Răspunsul meu a fost acela că suntem cu toții oameni, iar faptul că mediul de lucru este unul diferit, nu schimbă cu nimic iubirea pe care o avem pentru natură și dorința de a o proteja”, a declarat Ciprian Dragomirescu, echipei de filmare.

De ce a ales Webhelp România “Plantăm fapte bune”

“Dacă vorbim despre o societate înclinată spre consum, este de datoria tuturor să ne gândim și la efectele acestuia. Din acest motiv și pentru a fi un exemplu pentru generațiile tinere, care învața de la noi, Webhelp România ia atitudine! Începem să “Plantăm fapte bune în România” și sperăm ca exemplul nostru să fie urmat de cât mai mulți.

Pentru că la Webhelp Romania lucrează foarte mulți tineri, am ales un proiect care să cultive grija și preocuparea pentru un viitor curat, atât pentru ei, cât și pentru copiii lor”, a precizat managementul Webhelp România, despre implicarea în “Plantăm fapte bune” .

Webhelp România, parte a grupului francez Webhelp, are peste 1.700 de angajați în România, în cele patru sedii (București, Galați și Ploiești).

WEBHELP este din iulie 2012 semnatar al Pactului Global al Natiunilor Unite pe care le-a transpus in actiuni concrete prin politica de CSR ce transpune valorilor sociale, etice si de mediu.

Despre “Plantăm fapte bune”

Lansată în 2011, această inițiativă este deja recunoscută și a fost distinsă cu numeroase premii și distincții în cadrul Yahoo Open Hack Europe (București, 2011), Restart Romania 2011, Civil Society Gala (București, 2012) sau Europa FM, în cadrul Social Network Competition (2012).

A obținut locul 1 la National Volunteer Gala – Environmental Protection Section (Bucuresti, 2012).

Scopul “Plantăm fapte bune”: să planteze păduri noi, care nu sunt incluse în fondul forestier și să îngrijească aceste păduri noi, până când inginerii silvici le declară viabile. Al doilea scop este să realizeze și să actualizeze constant harta tăierilor de păduri din România (o aplicație online).

Află mai multe din acest clip de prezentare: